Μετάλλια σε Έλληνες μαθητές στην 27η Ολυμπιάδα Βιολογίας

0
250
Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας
Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Οι Έλληνες μαθητές μας έκαναν για άλλη μία φορά περήφανους στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO) που διεξήχθη από 17 έως 23 Ιουλίου 2016 στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ!

Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας
Έλληνες μαθητές στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η Ελληνική αποστολή έφτασε θριαμβευτικά τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο αεροδρόμιο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, έχοντας κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν οι Τηλέμαχος Κουτουράτσας από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων και ο Αχιλλέας Λασκαράτος από το Π.Π. Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής. Εκτός από τα μετάλλια, ο μαθητής Θεόδωρος Τσάμπρας από το Π.Π. Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής τιμήθηκε με εύφημο μνεία.

Οι Ελευθερία Κραββαρίτη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α., και Ασημάκης Ταλαμάγκας, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνόδευσαν τους Έλληνες μαθητές στο Βιετνάμ.

Οι μαθητές και μαθήτριες επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας του 2016.

Από την έναρξη των συμμετοχών της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας το 2005, είναι η έκτη φορά που η Ελλάδα διακρίνεται. Η διάκριση των μαθητών μας είναι εξαιρετικής σημασίας αφού συναγωνίζονται 250 μαθητές από 60 χώρες του κόσμου.

Τη συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στήριξε οικονομικά το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.