Ποιοι είναι οι κάτοικοι του Ψυχικού και της Φιλοθέης;

0
246
Κάτοικοι Ψυχικού-ΦιλοθέηςΚάτοικοι Ψυχικού-Φιλοθέης
Κάτοικοι Ψυχικού-Φιλοθέης

Η αναλυτική μελέτη της πόλης “Το προφίλ Υγείας”, που ερευνά τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής του πληθυσμού, καθώς επίσης και όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του, αποκαλύπτει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το προφιλ των κατοίκων του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Η μελέτη αξιοποίησε τρεις κύριες πηγές ώστε να διαμορφώσει τα στοιχεία της: στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν το Δήμο (και τις 3 Δημοτικές Ενότητες που τον απαρτίζουν) τα οποία προέρχονται από την απογραφή του 2011, τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις υπηρεσίες του ίδιου του Δήμου, καθώς και τα στοιχεία που προέκυψαν από την Έρευνα Υγείας στον πληθυσμό.

Το προφιλ των κατοίκων της Φιλοθέης και του Ψυχικού

Η μελέτη κατέληξε σε πολλά συμπεράσματα εκ των οποίων τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα ακόλουθα:

  1. Το ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας άνω των 60 ετών είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο της χώρας, ενώ το ποσοστό των νέων ηλικίας κάτω των 19 ετών μικρότερο του αντίστοιχου της χώρας.
  2. Ενώ ο μέσος όρος ηλικίας στην Ελλάδα είναι 41,9 έτη, ο αντίστοιχος στο σύνολο του Δήμου είναι 45,1 έτη.
  3. Οι κάτοικοι του Δήμου στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες με ποσοστό 56%. Η πλειοψηφία αυτή ισχύει και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.
  4. Το 52% των κατοίκων του Δήμου είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκ των οποίων πολλοί έχουν ακόμα πιο υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο (μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών κλπ.).
  5. Το 42% των κατοίκων εργάζεται ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του ποσοστού (89,95%) εργάζεται στον τριτογενή τομέα.
  6. Οι συνταξιούχοι απαρτίζουν το 21% των κατοίκων του Δήμου.
  7. Το μηνιαίο εισόδημα για το 47,6% του πληθυσμού του Δήμου είναι μέχρι και 1.800 ευρώ, ενώ για το 50,4% πάνω από 1.800 ευρώ.
  8. Η πλειοψηφία των κατοίκων αξιολογούν την κατάσταση της υγείας τους ως εξαιρετική, πολύ καλή και καλή.
  9. Η πλειοψηφία των κατοίκων προτιμούν τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας με το 44,8% να απευθύνεται σε ιδιώτες γιατρούς, το 21% σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με κάποιο ταμείο, και μόλις το 18,3% να δηλώνει ότι επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία δημόσιων νοσοκομείων/κλινικών.
  10. Ιδιωτική ασφάλιση έχει το 41,7%, ασφάλιση ΙΚΑ το 40,3%, ασφάλιση στον ΟΑΕΕ το 18,6%, και ασφάλιση στο Δημόσιο το 15,9%.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.