Πτυχίο στα 79!

0
283
Πτυχίο στα 79!
Πτυχίο στα 79!

Ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και αυτό έκανε ο Αστέριος Γούσιος, πρόεδρος των βετεράνων παικτών μπάσκετ του Άρη, που στα 79 του χρόνια παραβρέθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να παραλάβει το πτυχίο του στα Οικονομικά. Όπως δήλωσε ο ίδιος η πραγματοποίηση αυτού του στόχου ήταν το “μεγαλύτερο καλάθι” των τελευταίων χρόνων της ζωής του.

Όλα ξεκίνησαν το 1961 όταν ο Αστέριος πήγαινε στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στον Α.Γιάννη στο Πήλιο όπου και ήταν υπεύθυνος επί των αθλητικών. Το 1965, τέσσερα χρόνια μετά, ήρθε μία επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (εκεί υπαγόταν η ΧΑΝΘ) από τη Γενεύη, τα μέλη της οποίας είδαν τον τρόπο που εργαζόταν ο Αστέριος και του πρότειναν να πάει να σπουδάσει Παιδαγωγική για τέσσερα χρόνια στο Σικάγο.

Ο Αστέριος Γούσιος, για οικογενειακούς λόγους, χρειάστηκε να αρνηθεί την τόσο τιμητική εκείνη πρόταση καθώς επίσης και να παρατήσει τις σπουδές του στο Οικονομικό επειδή έπρεπε να εργάζεται 15-16 ώρες την ημέρα στο τυπογραφείο του πατέρα του.

Πτυχίο στα 79!
Πτυχίο στα 79!

Παρ’όλες τις δύσκολες συνθήκες της ζωής του, ο Αστέριος Γούσιος παντρεύτηκε την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία Ηλιοπούλου, έκανε δύο παιδιά τον Χρήστο και την Ευτυχία και κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πάρει το πτυχίο του στα οικονομικά αποδεικνύοντας πως με θέληση και επιμονή όλα γίνονται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.