Η λίστα με τα 10 πιο διακεκριμένα Πανεπιστήμια του κόσμου

0
356
Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου
Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Τα Βρετανικά και Αμερικάνικα ιδρύματα κυριαρχούν και πάλι στη λίστα των πιο έγκριτων πανεπιστημίων του κόσμου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Times Higher Education.

Η κατάταξη γίνεται με βάση τα αποτελέσματα από μία έρευνα που βασίστηκε στην άποψη 10,000 κορυφαίων σπουδαστών σε όλον τον κόσμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κερδίζουν οκτώ θέσεις από τις κορυφαίες 10, με το Ηνωμένο Βασίλειο να λαμβάνει τις υπόλοιπες δύο θέσεις.

  1. Πανεπιστήμιο Harvard, Η.Π.Α.
  2. Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, Η.Π.Α.
  3. Πανεπιστήμιο Stanford, Η.Π.Α.
  4. Πανεπιστήμιο Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο.
  5. Πανεπιστήμιο Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο.
  6. Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley, Η.Π.Α.
  7. Πανεπιστήμιο Princeton, Η.Π.Α.
  8. Πανεπιστήμιο Yale, Η.Π.Α.
  9. Πανεπιστήμιο Columbia, Η.Π.Α.
  10. Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Ο κατάλογος αυτός δείχνει ότι το Harvard έχει διατηρήσει τη θέση του στο Νο.1, ενώ το MIT και το Stanford έχουν ξεπεράσει τα πανεπιστήμια του Cambridge και της Oxford σε σχέση με την κατάταξη του προηγούμενου έτους. Το υπόλοιπο των θέσεων της κορυφαίας δεκάδας παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, χώρες εκτός των Η.Π.Α. και της Βρετανίας έχουν αγωνιστεί για μία θέση στην κορυφαία δεκάδα. Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο στην Ιαπωνία είναι το μόνο ίδρυμα που το έχει κατορθώσει καθώς ήρθε όγδοο το 2011 και το 2012, και ένατο το 2013. Φέτος κατέλαβε την δωδέκατη θέση.

Οι Η.Π.Α που είναι το σπίτι 43 από τα 100 κορυφαία πανεπιστήμια, κυριαρχούν στη συνολική κατάταξη, καθώς και στην κορυφαία δεκάδα. Αλλά η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα πανεπιστήμια της Ασίας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.

Δεκαοχτώ πανεπιστήμια της Ασίας εμφανίζονται στα κορυφαία 100 (συγκριτικά με τα μόλις 10 του προηγούμενου έτους) και τα πανεπιστήμια αυτά κερδίζουν αναγνώριση, με το Πανεπιστήμιο Tsinghua της Κίνας και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου να έχουν κάνει άλμα οκτώ και έντεκα θέσεων αντίστοιχα.

Ενώ η Ασία συνεχίζει να βλέπει ανάπτυξη στην απόδοση και τη φήμη των Πανεπιστημίων της, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δει μείωση. Παρά το γεγονός ότι η Βρετανία παραμένει η δεύτερη χώρα στην κατάταξη με 10 πανεπιστήμια στα κορυφαία 100, επτά από αυτά τα δέκα έχουν πέσει σε χαμηλότερες θέσεις, ενώ δύο ιδρύματα της Βρετανίας αποκλείστηκαν τελείως από την κατάταξη φέτος.

Η Γερμανία έχει επίσης δει πτώση τεσσάρων από τα έξι πανεπιστήμια της, και τέσσερα από τα πέντε πανεπιστήμια της Ολλανδίας έχουν πέσει σε χαμηλότερες θέσεις.

Πηγή: https://www.weforum.org/agenda/2016/05/-most-prestigious-universities-in-the-world-2016?utm_content=buffer316b5&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.