Σχολή Μωραΐτη: Η Ξένια Δημητρακοπούλου πρώτη στην ΑΣΟΕΕ με 19.014 μόρια πηγαίνει στο LSE

0
740
Σχολή Μωραΐτη: Η Ξένια Δημητρακοπούλου πρώτη στην ΑΣΟΕΕ με 19.014 μόρια πηγαίνει στο LSE

Διπλή η επιτυχία για τη Ξένια Δημητρακοπούλου, η οποία μπήκε πρώτη με 19.014 μόρια στο οικονομικό τμήμα της ΑΣΟΕΕ και παράλληλα έγινε δεκτή στο London School of Economics του Λονδίνου έπειτα από εξετάσεις που έδωσε.

Παρόλο που η Ξένια είχε την επιλογή να δώσει εξετάσεις με το σύστημα ΙΒ ώστε να εισαχθεί απευθείας σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, εκείνη επέλεξε να προετοιμαστεί ξεχωριστά για τα ξένα πανεπιστήμια και να συμμετάσχει και στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η αριστούχος της Σχολής Μωραΐτη σε συνέντευξή της δήλωσε ότι όποιος ισχυρίζεται ότι έβγαλε πάνω από 19.000 μόρια χωρίς να στερηθεί κάτι, λέει ψέμματα. Η ίδια παρότι στερήθηκε κάποια πράγματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, δήλωσε ότι δεν το βρήκε ιδιαίτερα πιεστικό λόγω της μακροχρόνιας σχέσης της με τα Μαθηματικά. Είχε ήδη βραβευτεί δύο φορές στην Εθνική Ολυμπιάδα της Μαθηματικής Εταιρίας, μία στην πρώτη γυμνασίου και τη δεύτερη στη δευτέρα λυκείου.

Παρά το γεγονός ότι η νεαρή Ξένια κατόρθωσε να γίνει δεκτή και στα δύο Πανεπιστήμια, το όνειρό της ήταν από την αρχή η Αγγλία, όπου οι εκπαιδευτικές και οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι περισσότερες από ότι στην Ελλάδα.

Εμείς της ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία στην Αγγλία!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.