Ψυχικό: Πρότυπο Νηπιαγωγείο με διάκριση “LEED PLATINUM”!

0
2964
Ψυχικό: Πρότυπο Νηπιαγωγείο με διάκριση

Το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού) έλαβε πρόσφατα μία σημαντική διάκριση για το Πρότυπο Νηπιαγωγείο “Ιωάννης Μ. Καρράς.” Πρόκειται για την παγκόσμιας εμβέλειας ανώτατη διάκριση Platinum LEED (Leadership in Energy & Environmental Design –Ηγέτες στον Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό).

Ψυχικό: Πρότυπο Νηπιαγωγείο με διάκριση "LEED PLATINUM"!

Το γεγονός αυτό τιμά όχι μόνο το εν λόγω Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αλλά και την Ελλάδα καθώς η διάκριση συνεπάγεται διεθνή αναγνώριση. Το Νηπιαγωγείο “Ιωάννης Μ. Καρράς” είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που βραβεύτηκε με Platinum και το πρώτο στον κόσμο σχολείο (εκτός των Η.Π.Α.), που λαμβάνει αυτήν την ανώτατη αναγνώριση αριστείας του U.S. Green Building Council (Συμβούλιο Πράσινων-Αειφόρων Κατασκευών των ΗΠΑ).

Το Πρότυπο Νηπιαγωγείο λειτουργεί με δύο τάξεις, μία προνηπιακή με 138 παιδιά και μία νηπιακή με 146 παιδιά, και είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά).

Ψυχικό: Πρότυπο Νηπιαγωγείο με διάκριση "LEED PLATINUM"!

Το κτίριο, που αποτελεί υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής, έχει το σχήμα “ψαριού” και η αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη έγινε από τον Αλέξανδρο Κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του και είναι προσφορά προς το μη κερδοσκοπικό Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014 και λειτουργεί στο campus Ψυχικού του Κολλεγίου.

Πηγές Φωτογραφιών:

http://www.haef.gr/el/AboutUs/InterestedIn/Platinum-LEED-GREEK

http://www.ktirio.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.