Αναρτώνται τα κτηματολογικά στοιχεία για το Ψυχικό

0
333
Αναρτώνται τα κτηματολογικά στοιχεία για το Ψυχικό

Στα πλαίσια της σωστής ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης η οποία θα οδηγήσει στην μετέπειτα καλή λειτουργία του κτηματολογίου, ξεκίνησε από τις αρχές Σεπτεμβρίου η ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων των ιδιοκτητών ακινήτων στην Κοινότητα Ψυχικού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας θα έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν και να διορθώσουν λάθη στην καταγραφή της ιδιοκτησίας τους. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή αποσπασμάτων από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα στους δικαιούχους στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.

Σε αυτήν τη φάση, είναι απαραίτητη η συμμετοχή των πολιτών, η οποία θα τους γλιτώσει από πιθανές ταλαιπωρίες στο μέλλον.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Στο Νέο Ψυχικό και τη Φιλοθέη έχει ήδη ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση, και έχει περάσει στη φάση του «Λειτουργούντος κτηματολογίου», με γραφείο στο υποθηκοφυλάκειο Παπάγου (Μακεδονίας 8, τηλ. 210 6516226) για το Νέο Ψυχικό και γραφείο στο υποθηκοφυλάκειο Χαλανδρίου (Αγ. Παρασκευής 70, 210 6825686) για τη Φιλοθέη.

Οι ημέρες λειτουργίας του γραφείου πλ. Γεωργίου Β (αίθουσα BLUE BELL) είναι:

Καθημερινά: 09:00 – 16:00
Τετάρτη: 09:00 – 19:00
Τηλ. : 210 6743831
Διάρκεια Ανάρτησης: 5/9/2016 – 5/1/2017

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κτηματολόγιο, θα βρείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.