Τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού στην Ύδρα!

0
391
Τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού στην Ύδρα!

Το περασμένο Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, 230 μαθητές και γονείς των Κολλεγίων Αθηνών και Ψυχικού αποβιβάστηκαν στο νησί της Ύδρας σκορπώντας ζωντάνια και κατακλύζοντας τους δρόμους του νησιού.

Η εκδρομή

Η εκπαιδευτική αυτή μονοήμερη εκδρομή προγραμματίστηκε από την Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού στα πλαίσια της προσπάθειας για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών.

Μαθητές, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και εθελοντές έφτασαν στην Ύδρα όπου τους περίμενε ένα ταξίδι 8 περίπου ωρών ειδικά σχεδιασμένο ώστε να περιλαμβάνει μία περιεκτική περιήγηση στα αξιοθέατα της Ύδρας.

Η συνεργασία της Επιτροπής Γονέων των Κολλεγίων με τους φορείς της Ύδρας ήταν άψογη και έτσι οι μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, την εξαιρετική έκθεση του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου Leonardo Cremonini, με τον τίτλο «Οι αυθάδειες του ήλιου», καθώς και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σε όλες αυτές τις ξεναγήσεις, οι υπεύθυνοι των χώρων παρουσίασαν την ιστορία και τα εκθέματα παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες.

Στα πλαίσια της εκδρομής, οργανώθηκε επίσης και Κυνήγι Θησαυρού που ακολουθήθηκε από βόλτα στα στενά της Ύδρας και φυσικά την απονομή των δώρων στις νικήτριες ομάδες από τη Διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Έλενα Βότση.

Το παιχνίδι, οι πνευματικές δραστηριότητες και η βιωματική εμπειρία έκαναν την εκδρομή αυτή ξεχωριστή για όλους. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση θα ενισχύσουν το ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου, το οποίο στηρίζει οικονομικά κάθε χρόνο τις εκατοντάδες οικογένειες που επιθυμούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο, με τη βοήθεια και την υποστήριξη φυσικά της Επιτροπής Γονέων, η οποία λειτουργεί σε εθελοντική βάση για αυτόν το σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.