Οι έφηβοι θυμούνται και μαθαίνουν καλύτερα από τους ενήλικες

0
332
Οι έφηβοι θυμούνται και μαθαίνουν καλύτερα από τους ενήλικες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Κολούμπια και Καλιφόρνια με επικεφαλής την ψυχολόγο Τζούλιετ Νταβίντοφ διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος των εφήβων μαθαίνει και θυμάται από τις νέες εμπειρίες καλύτερα απ’ότι ο εγκέφαλος των ενηλίκων, γεγονός που προετοιμάζει τους νέους για την ανεξάρτητη ενήλικη ζωή.

Η έρευνα συνέκρινε τις επιδόσεις 41 εφήβων ηλικίας 13 έως 17 ετών και 31 ενηλίκων ηλικίας 20 έως 30 ετών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν ένα βιντεοπαιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή ο εγκέφαλός τους παρακολουθούταν από λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι έφηβοι απάντησαν σωστά σε περισσότερες ερωτήσεις και θυμούνταν περισσότερες λεπτομέρειες όπως έδειξαν τα τεστ μνήμης. Οι δύο περιοχές του εγκεφάλου που έκαναν τη διαφορά υπέρ των εφήβων ήταν ο ιππόκαμπος και το ραβδωτό σώμα που εμφάνιζαν μεγαλύτερη νευρωνική δραστηριότητα και κυρίως μεγαλύτερη διασύνδεση μεταξύ τους, σε σχέση με τις αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου των ενήλικων συμμετεχόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.