Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Ναυτικό Μουσείο!

0
218
Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Ναυτικό Μουσείο!

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος οργανώνει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες μαθητών και ενηλίκων καθ’όλην τη διάρκεια του έτους.

Οι ξεναγήσεις οργανώνονται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Ξεναγήσεων του Μουσείου και περιλαμβάνουν περιηγήσεις στις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του από εξειδικευμένο προσωπικό.

Αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα λαμβάνουν χώρα από το 1993 και το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας ήταν το πρώτο ναυτικό μουσείο που πήρε αυτήν την πρωτοβουλία.

Ο σκοπός αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων είναι:

  1. Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ναυτική παράδοση και ιστορία και να μελετήσουν τη δημιουργία, ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας σε συνάρτηση με τις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές παραμέτρους.
  2.  Να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τις ναυτικές δραστηριότητες του ανθρώπου από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
  3. Να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του για την ισορροπία του οικολογικού συστήματος.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Δευτέρας, Σαββάτου και Κυριακής και για τη συμμετοχή σε αυτά απαιτείται τηλεφωνική προσυνεννόηση με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Ξεναγήσεων. Για την καλύτερη προετοιμασία των επισκέψεων διατίθεται εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Πληροφορίες – Συμμετοχές

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Ξεναγήσεων

Τηλ. 210-4516264, 210 4516822, 210 4286959

hellenicmaritimemuseum@gmail.com, info@hmmuseum.gr

Fax: 210 4512277

Καθημερινά 9:00-15:00, εκτός Δευτέρας και Κυριακής

Για τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα και για εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.