Τι συμβαίνει με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας

0
274
Τι συμβαίνει με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας

Είναι αλήθεια ότι η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης στο άρθρο του στο περιοδικό Παράθυρο υποστήριξε ότι η υπερ-φορολόγηση είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να λυθεί στα πλαίσια του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, καθώς ακόμη και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες δεν μειώνονται τα φορολογικά βάρη καθώς το κράτος αυξάνει τους συντελεστές.

Για μία ακόμη χρονιά, η κεντρική κυβέρνηση θέτει στόχο να εισπράξει αρκετά υψηλά έσοδα από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, γεγονός που θα επιβαρύνει και πάλι τους ιδιοκτήτες της περιοχής Ψυχικού-Φιλοθέης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ξυριδάκης, το προηγούμενο έτος στους ιδιοκτήτες του Δήμου μας βεβαιώθηκαν φόροι ακίνητης περιουσίας ύψους 70.000.000 ευρώ εκ των οποίων επιστράφηκαν μόνο τα 3.500.000 προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού τόνισε πως αυτή είναι μία άδικη πολιτική και δεν πρέπει να συνεχιστεί, προτείνοντας στη συνέχεια ως λύση τη φορολογική αποκέντρωση, δηλαδή να είναι οι Δήμοι υπεύθυνοι για τη φορολόγηση των ακινήτων. Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Ξυριδάκης υποστήριξε ότι ο Δήμος θα είχε τη δυνατότητα να μειώσει έως και 80% τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των συμπολιτών και να εισπράξει τα ίδια έσοδα, χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών άλλων Δήμων.

Τέλος, η φορολογική αποκέντρωση θα οδηγήσει σε διαφανή διαχείριση των χρημάτων των πολιτών αφού ο Δήμος θα πρέπει να λογοδοτεί καθημερινά γι’αυτά τα χρήματα.

Πηγή: άρθρο Δημάρχου στο “Παράθυρο” του Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.