Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων – Μοιράσου το!

0
924
Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων - Μοιράσου το!

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό, λέει η γνωστή παροιμία και η διαδεδομένη ερμηνεία της είναι ότι οι καλές πράξεις εφόσον δε στοχεύουν στην αναγνώριση ή την ανταπόδοση είναι καλύτερα να μην κοινοποιούνται.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη παροιμία είναι ακόμη πιο σοφή μέσα στην απλότητά της.

Ρίχνοντας μία καλή πράξη στο γιαλό δημιουργούνται κυκλικοί κυματισμοί οι οποίοι στη συνέχεια γεννούν κι άλλους μεγαλύτερους που συνεχίζουν να εξαπλώνονται, αγκαλιάζοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Σε αυτήν τη διαδικασία αλληλεγγύης συμμετέχει και η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων από το 1995, ως ανεξάρτητο και αυτοδιοίκητο κοινωφελές ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας στη χώρα μας. Η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων από όραμα του Γερ. Βασιλόπουλου έγινε ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας.

Ήδη από την ίδρυσή της, η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων εντάχθηκε ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαική Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA), φέρνοντας στην Ελλάδα τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας και τη δομή των υπόλοιπων Τραπεζών Τροφίμων της Ευρώπης.

Η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων σε συνεργασία με περισσότερες από 80 εταιρίες τροφίμων, ειδών υγιεινής και απορρυπαντικών συλλέγει τα προιόντα που σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν στη χωματερή και τα διανέμει σε συσσίτια, ιδρύματα, φορείς, και οργανώσεις που στηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Αυτήν την εποχή της γενικότερης κρίσης στις ανθρώπινες αξίες, οι πρωτοβουλίες αυτές απλώνουν το χέρι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Εδώ στο CityAlert πιστεύουμε ότι τέτοιες πράξεις πρέπει να διαδίδονται όχι μόνο γιατί εμπνέουν κι άλλους, αλλά και γιατί ομαδικά μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.

Δημιούργησε κι εσύ έναν μοναδικό κυματισμό στον γιαλό της προσφοράς. Κάνε το καλό και κοινοποίησε το.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.