Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού!

0
422
Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού!

Ο εορτασμός της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Σήμερα – Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016- θα διεξαχθούν ομιλίες για το νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλα τα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- σε ειδικές συγκεντρώσεις των μαθητριών και των μαθητών τους.

Αύριο, Παρασκευή ανήμερα της Εθνικής Γιορτής, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από τις 10:00 το πρωί με παρατάξεις των μαθητών και μαθητριών, των Οδηγών, των Προσκόπων, των Αεροπροσκόπων, των Αθλητικών και μη Συλλόγων και των Σωματείων στις εισόδους των Ιερών Ναών της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Φιλοθέης.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση στην οδό Αγγ. Σικελιανού στο Νέο Ψυχικό στις 12:00 το μεσημέρι.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω:

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού!

Σας παραθέτουμε το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά προς τον Ελληνικό λαό την 28η Οκτωβρίου του 1940:

Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν δια την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηρά ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς το δικαίωμα να ζώμεν ως Ελεύθεροι Έλληνες, μου εξήτησεν σήμερον την 3η πρωινήν, την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους, κατά την ίδιαν αυτής βούλησιν, και μου ανεκοίνωσεν ότι προς κατάληψιν αυτών, η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζεν την 6η πρωινήν. Απήντησα στον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’εαυτό και τον τρόπο με τον οποίον γίνεται τούτο, ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος. Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε  δια την Πατρίδαν, τας γυναίκας, τα παιδιά σας και τας ιεράς παραδόσεις μας. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.