50% κάτω οι τιμές στα ακίνητα

0
440
Η μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία Redvis Ltd., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των εκτιμήσεων ακινήτων, έδειξε ότι τελικά οι περιοχές της Αθήνας με χαρακτήρα

Η μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία Redvis Ltd., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των εκτιμήσεων ακινήτων,  έδειξε ότι τελικά οι περιοχές της Αθήνας με χαρακτήρα “προαστίου” δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα όσον αφορά την πτώση της ζήτησης στην αγορά.

Τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αττικής και ύστερα τα νότια προάστια αντιμετώπισαν πτώση στις τιμές των κατοικιών ως και 50% συγκριτικά με το 45% που προέκυψε από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι αγοραπωλησίες των κατοικιών υποχώρησαν ως και 80% σε σχέση με την περίοδο πριν την κρίση.

Οι περιοχές στις οποίες έχουν κατασκευαστεί ως επί το πλείστον μεζονέτες, μονοκατοικίες και γενικά κατοικίες μεγάλης επιφάνειας, όπως η Κηφισιά, ο Διόνυσος και η Πεντέλη έχουν τη μεγαλύτερη απώλεια στις τιμές ακινήτων με ποσοστό που κυμαίνεται από 46% έως 49%.

Τέλος, οι περιοχές όπως το Παλαιό Ψυχικό, η Φιλοθέη καθώς και τα νότια προάστια (Βούλα, Άνω Γλυφάδα κλπ.) καταγράφουν απώλειες 40-45%.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.