Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ανελκυστήρων

0
406
Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ανελκυστήρων

Οι ιδιοκτήτες ανελκυστήρων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού εκ νόμου χρειάζεται να απευθυνθούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να καταχωρήσουν τον ανελκυστήρα τους στο μητρώο.

Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ανελκυστήρων

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών
  • Για νέους ανελκυστήρες: Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ανελκυστήρα, ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής ή ο νόμιμος εκπρόσωπος πρέπει να υποβάλει στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου αίτηση καταχώρησης στο μητρώο των ανελκυστήρων με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Για τους υπάρχοντες ανελκυστήρες: Στο μητρώο θα πρέπει να συμπληρώνεται ο φάκελος του ανελκυστήρα με οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλαγή συντηρητή κτλ. και να ενημερώνεται το μητρώο.

Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει εντός του φακέλου του ανελκυστήρα πιστοποιητικό ελέγχου σε ισχύ :

  • Για τις κατοικίες, το πιστοποιητικό περιοδικού ελέγχου για ανελκυστήρες έως 6 στάσεις έχει ισχύ 6 ετών, ενώ για ανελκυστήρες με περισσότερες από 7 στάσεις, έχει ισχύ 5 ετών.
    Στα κτίρια επαγγελματικής χρήσης και σε ειδικές κατηγορίες η διάρκεια του παραπάνω πιστοποιητικού είναι μικρότερη.
  • Πριν/κατά την λήξη του πιστοποιητικού οφείλει ο ιδιοκτήτης – διαχειριστής να προσκομίσει νέο πιστοποιητικό περιοδικού ελέγχου ανελκυστήρα σε ισχύ, για ανάλογη διάρκεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Τεχνική Υπηρεσία, Τμήμα Εγκαταστάσεων και Αδειών Μεταφορών, Κ. Ε. Ευαγγελόπουλος, Τηλ. 2132014602 – 2132014636.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.