Το Ξύλο βγήκε από το ….. Ψυχικό;

0
992
Το Ξύλο βγήκε από το ..... Ψυχικό;

Όλοι γνωρίζουμε την θρυλική ελληνική ταινία “Το Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο“, βεβαίως – βεβαίως. Αλλά, ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν ότι οι σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στο κτήριο του Κολλεγίου Αθηνών κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όταν ήταν άδειο από μαθητές.

Το Ξύλο βγήκε από το ….. Ψυχικό;

Η ταινία αναφέρεται στον έρωτα που δημιουργείται μεταξύ ενός φτωχού, φιλότιμου καθηγητή, του Πάνου Φλωρά (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) και μιας νεαρής πλούσιας, κακομαθημένης μαθήτριας της Λίζας Παπασταύρου (Αλίκη Βουγιουκλάκη).

Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες των κινηματογράφων τη σεζόν 1959-60 και έκοψε 239.530 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα από 52 ταινίες, στη σχετική λίστα, της σεζόν εκείνης.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταινίας, είναι τα πολλά χαστούκια που έδωσαν οι καθηγητές στις μαθήτριες, καθώς αυτός αποδείχτηκε ο τρόπος, για να τις συνετίσουν. Στην ταινία δόθηκαν συνολικά 17 χαστούκια, το αξιοσημείωτο, βεβαίως, είναι ότι και τα 17 ήταν πραγματικά, καθώς οι συντελεστές θέλανε να αποφύγουν τα πολύωρα γυρίσματα για μια επιτυχημένη και πειστική σκηνή!

Πάμε όμως να θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ταινίας..

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.