Στο σφυρί κτήριο του ιδρυτή της Neoset στο Ν. Ψυχικό!

0
407
Στο σφυρί κτήριο του δρυτή της Neoset στο Ν. Ψυχικό!

Σε πλειστηριασμό βγάζουν οι τράπεζες Eurobank, Alpha και Attica, την τελευταία Τετάρτη του Φεβρουαρίου, το ακίνητο του ιδρυτή της Neoset Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη λόγω οφειλής ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, που σχετίζεται με παλαιό ομολογιακό δάνειο.

Η επιπλοβιομηχανία πτώχευσε το 2014 και οι εκποιήσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν, ιδίως, το εργοστάσιο στη Χαλκίδα, είναι άγονες.

Αυτή τη φορά, στο «σφυρί” βγαίνει τμήμα της προσωπικής περιουσίας του ιδρυτή της επιπλοβιομηχανίας. Πρόκειται για κτήριο, πέντε επιπέδων, σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων που περικλείουν οι λεωφόροι Κηφισίας και Κατεχάκη και οι οδοί Λαζάρου Ζώχου και Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό. Λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος, ενώ έχει μισθωθεί από το 2014 σε γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων, με την τιμή πρώτης εκκίνησης να ανέρχεται σε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το ακίνητο που είχε αγοράσει από την εταιρεία πετρελαιοειδών Mobil Oil το 1986 ο κ. Αλεξανδράκης φέρει προσημειώσεις συνολικού ύψους της τάξης των 4 εκατομμυρίων υπέρ των τραπεζών, της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και ιδιωτών πιστωτών.

Στη διαδικασία της τακτικής ανάκρισης βρίσκεται η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί κατά πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της Neoset για απιστία από κοινού και συνέργεια σε απιστία σχετικά με τη σύμβαση που φέρεται ότι υπογράφηκε την 1/6/2012 μεταξύ της Neoset και της Hazarezo ltd.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο τακτικός ανακριτής κλήτευσε, πρόσφατα, τους μάρτυρες της Πολιτικής αγωγής για να καταθέσουν.

Πηγή: Capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.