Υδράργυρος & θαλασσινά: Τι να προσέχετε

0
607
Υδράργυρος & θαλασσινά: Τι να προσέχετε

Ο μεθυλικός υδράργυρος αποβάλλεται δύσκολα από τον οργανισμό και αυτός είναι ο λόγος που τα ζώα της ανώτερης τροφικής αλυσίδας διατηρούν μεγαλύτερες ποσότητες μεθυλαργύρου.

Η Αμερικανική Επιστημονική Κοινότητα, λοιπόν, κατηγοροιοποίησε τα ψάρια με βάση τον βαθμό κινδύνου τους ώστε να ενημερωθούν οι καταναλωτές.

Θαλασσινά με υψηλό βαθμό κινδύνου

  • Ερυθρός τόνος
  • Ποταμολάβρακο
  • Σκουμπρί
  • Βασιλική ζαργάνα
  • Γοφάρι
  • Καρχαρίας
  • Ξιφίας
  • Οξύρρυγχος
  • Λαμπρόψαρο
  • Τόνος είδους Big Eye

Θαλασσινά με μικρότερο βαθμό κινδύνου

  • Καθρεπτόψαρο Ατλαντικού
  • Λαβράκι Χιλής
  • Μπλε καβούρι
  • Ισπανικό σκουμπρί
  • Πέστροφα
  • Lingcod
  • Ψάρι Wahoo
  • Σφυρίδα
  • Λουτιάνος
  • Βακαλάος
  • Ψάρι πλακί
  • Σαργός
  • Μπακαλιάρος
  • Μπαρακούντα
  • Μακρύπτερος τόνος
  • Κιτρινόπτερος τόνος

Θαλασσινά με χαμηλή ποσότητα μεθυλαργύρου

  • Σολωμός
  • Κιχλίδες του γένους τιλάπια
  • Γαρίδες
  • Τόνος σε κονσέρβα
  • Μπακαλιάρος και γατόψαρο, που έχει αποδειχθεί ότι έχουν χαμηλές ποσότητες υδραργύρου
  • Σαρδέλα
  • Γαύρο
  • Μαρίδα
  • Αθερίνα
  • Μύδια
  • Καβούρι
  • Ρέγκα
  • Μικρό σκουμπρί
  • Πέστροφα Ελλάδας
  • Στρείδια
  • Καλαμάρι

Πηγή: enallaktikidrasi.com

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.